Nieuwe hoop voor Zuid-Soedanezen

Nieuwe hoop voor Zuid-Soedanezen

De burgeroorlog in Zuid-Soedan, die in 2013 uitbrak, woedt nog altijd voort. Ondanks een vredesakkooord, lijdt de bevolking onder het buitensporige geweld tussen rivaliserende bevolkingsgroepen. Daarbij verergert de coronapandemie conflicten en is het lastig om verschillende groepen rond de tafel te krijgen om problemen op te lossen.

Maar er is ook hoop. Onlangs maakte Zuid-Soedan bekend het parlement te ontbinden en een nieuw parlement te vormen. Goed nieuws, want een nieuw parlement kan de stabiliteit in het land vergroten. Daarom is nu het moment om in gesprek te gaan met de overheid over een veilig en vreedzaam Zuid-Soedan.

PAX zet zich sinds jaar en dag samen met lokale partnerorganisaties in o.a. Zuid-Soedan in om:

  • trainingen te organiseren over o.a. het vreedzaam oplossen van conflicten binnen gemeenschappen.
  • vredesdialogen tussen bevolkingsgroepen te faciliteren en initiatieven van vredeswerkers te steunen.
  • in gesprek te gaan met overheden, VN-vredesmissies en militaire oragnisaties over vrede en veiligheid.

Mede dankzij steun van onze donateurs en leden, kunnen we dit werkt doen. Help je mee met een (extra) gift? Een online donatie waarderen we enorm. Je kunt bij PAX eenmalig of maandelijks doneren. Geef vandaag nog via onderstaand formulier of maak je gift over naar NL03 TRIO 0390 5150 00 o.v.v. vrede en veiligheid.

Samen kunnen we nog harder strijden voor een veilig Zuid-Soedan, én een veilige en vreedzame wereld. Dank je wel.

Let op: Het gekozen bedrag wordt ieder jaar automatisch van je rekening afgeschreven. Let op: Het gekozen bedrag wordt iedere maand automatisch van je rekening afgeschreven.


Je gaat in totaal € 0 afrekenen.

Je privacy is gewaarborgd. Lees meer